ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΝΕΑ - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΝΕΑ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ (http://esperinanealemnosschoolpress.blogspot.gr/)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας Λήμνου

Το αρχαιολογικό μουσείο της Λήμνου, λειτουργεί από το 1961. Είναι ένα τριώροφο κτήριο που βρίσκεται στον Ρωμέϊκο Γυαλό , κοντά στο Γυμνάσιο. Το τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του Μουσείου Λήμνου, είναι κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ήταν το Τούρκικο Διοικητήριο.

                                      

Το 1939 πουλήθηκε από την κοινότητα Κάστρου, στο Παλλλημνιακό σχολικό ταμείο με τον όρο να δωριθεί στο δημόσιο για να στεγαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στα χρόνια του μεσοπολέμου, στο κτήριο στεγάσθηκαν τα ευρήματα των Ιταλικών ανασκαφών στο νησί. Κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο το κτήριο έπαθε σοβαρές ζημιές. Οι επισκευές ολοκληρώθηκαν το 1959 και η πρώτη επανέκθεση έγινε το 1961.

                                            

Το 1991 έγιναν νέες επισκευές και η δεύτερη επανέκθεση των συλλογών εγκαινιάσθηκε το 1993. Στο Μουσείο παρουσιάζετε η ιστορική εξέλιξη του νησιού, από την χολολιθική περίοδο, έως την Ρωμαιοκρατία. Φιλοξενεί επίσης δωρεές, συλλογές και αρχαιότητες της Ίμβρου. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου είναι καλαίσθητοι και προσεγμένοι. Φαίνεται, πως οργανώθηκαν με κριτήριο τα ενδιαφέροντα του μέσου επισκέπτη και τη φιλοδοξία να φύγει από εκεί χωρίς καθόλου απορίες.

                                          

Το Μουσείο περιλαμβάνει :
Ευρήματα ιταλικών ανασκαφών στην Πολιόχνη
Ευρήματα ιταλικών ανασκαφών στο Καβείριο
Ευρήματα ιταλικών ανασκαφών στην Ηφαιστεία
Ευρήματα συστηματικής ανασκαφής στο Κουκονήσι
Ευρήματα σωστικών της Κ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Λήμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου