ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΝΕΑ - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΝΕΑ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ (http://esperinanealemnosschoolpress.blogspot.gr/)

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μποχτσαδέλια, τοπικό φαγητό της Λήμνου

Μποχτσαδέλια, τα πουγκάκια της Λήμνου 
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
· 1/2 κιλό αλεύρι
· 2 αβγά
· 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
· 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
· Για τη γέμιση:
· 500 γρ. τυρί φρέσκο (ανθότυρο, φέτα)
· 2 αβγά
· 1 κουταλιά φυλλαράκια δυόσμου
· πιπέρι
· λάδι για το τηγάνισμα
· λίγο αλεύρι
· λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό, έως ότου η ζύμη γίνει όχι πολύ σφιχτή. Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το πιπέρι, το δυόσμο και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν καλά. Βάζουμε τις μπάλες της ζύμης πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα μέτριου πάχους. Κόβουμε τα φύλλα σε μικρά τετράγωνα, βάζουμε στη μέση από μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε, ενώνοντας τις 4 άκρες στην κορυφή.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τα μποχτσαδέλια, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου